ویتامین کا در چه غذاهایی یافت می شود؟
ویتامین K یکی از انواع ویتامین های محلول در چربی است که در بیشتر منابع غذایی گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات تازه به فراوانی یافت می شود و مهم ترین عملکرد آن در بدن بهبود انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی شدید ناشی از هموفیلی، زخم معده و قاعدگی می باشد.
خوشبختانه کمبود ویتامین K بسیار نادر است اما بد نیست بدانید که کمبود این ویتامین حیاتی می تواند باعث افزایش خونریزی، تضعیف استخوان ها و بیماری های قلبی و عروقی شود.
در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین k، شامل انواع میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل و مغزیجات بیشتر آشنا شوید؛
مواد غذایی و خوراکی های سرشار از ویتامین K
1. روغن سویا
روغن سویا یکی از بهترین منابع غذایی حاوی مقادیر بالای ویتامین K می باشد که می توانید از آن برای طبخ غذا و سالاد استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم روغن سویا : 184 میکروگرم
میوه های سرشار از ویتامین K
2. آلو زرد و سیاه
آلو یکی از میوه های سرشار از ویتامین K می باشد و شما می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد میوه استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم آلو زرد یا سیاه : 60 میکروگرم
3. کیوی
کیوی یکی از بهترین منابع طبیعی و گیاهی سرشار از ویتامین K است که شما می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی ها و سالاد میوه استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کیوی : 40 میکروگرم
4. آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین K می باشد و می توانید از آن برای تهیه انواع اسموتی، سالاد و سس سالاد استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم آووکادو : 21 میکروگرم
5. تمشک ایرانی
تمشک از منابع غنی از ویتامین K است که می توانید آن را برای تهیه اسموتی و سالاد میوه به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم تمشک : 20 میکروگرم
6. زغال اخته
زغال اخته از جمله میوه های غنی از ویتامین K محسوب می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم زغال اخته : 19 میکروگرم
7. انار
انار حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین K بوده و اضافه کردن آن به رژیم غذایی برای تامین ویتامین کا مورد نیاز بدن مفید می باشد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انار : 16 میکروگرم
8. انجیر خشک شده
انجیر خشک یکی از بهترین میوه های خشک شده سرشار از ویتامین K است که می توانید از آن برای تهیه انواع دسر و اسموتی استفاده کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انجیر خشک : 16 میکروگرم
9. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از غنی ترین منابع گیاهی و طبیعی ویتامین K محسوب می شود که از آن برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم گوجه فرنگی آفتاب خشک : 43 میکروگرم
10. خیار
خیار یکی از میوه های خوشمزه و پر مصرف است که غنی از ویتامین K بوده و آن را برای تهیه انواع سالاد میوه و سبزیجات استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 1 عدد خیار : 49 میکروگرم
11. انگور
انگور از میوه های حاوی ویتامین K به شمار می رود و می توان از آن برای تهیه سالاد میوه، آب میوه و اسموتی استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم انگور : 15 میکروگرم
سبزیجات سرشار از ویتامین k
12. کلم کیل
کلم کیل یکی از بهترین منابع گیاهی و سبزیجات سرشار از ویتامین K می باشد که از آن برای تهیه انواع اسموتی و سالاد سبزیجات استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کلم کیل خام : 817 میکروگرم
13. برگ چغندر
برگ چغندر خام و پخته شده از بهترین سیزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین K می باشد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم برگ چغندر خام : 830 میکروگرم
14. چغندر
چغندر از سبزیجات غنی از ویتامین K محسوب می شود که می توان آن را به صورت خام برای تهیه آب سیزیجات تازه و به صورت پخته برای تهیه انواع سالاد و غذا استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم چغندر پخته شده : 484 میکروگرم
15. جعفری
جعفری تازه یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین K است که می توان از آن برای تهیه انواع آب سبزیجات و همچنین سالاد، سس سالاد، سوپ و انواع غذا استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم جعفری : 1640 میکروگرم
16. اسفناج
اسفناج یکی از بهترین سبزیجات برگ سبز حاوی ویتامین K است که آن را به صورت خام برای تهیه سالاد سبزیجات، اسموتی و آب سبزیجات استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 100 گرم اسفناج خام : 483 میکروگرم
17. کلم بروکلی
کلم بروکلی هم از سبزیجات برگ سبز حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین K است که می توانید آن را به صورت خام و پخته به ؤزیم غذایی خود اضافه کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کلم بروکلی پخته شده : 141 میکروگرم
18. کلم بروکسل
کلم بروکسل یکی دیگر سبزیجات دارای ویتامین K است که از آن برای تهیه انواع سالاد و غذا استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کلم بروکسل پخته شده : 140 میکروگرم
19. کلم پیچ سبز و بنفش
کلم پیچ از سبزیجات حاوی مقادیر بالای ویتامین K محسوب می شود و می توان آن را به صورت خام و پخته برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ و غذا به کار برد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم کلم پیچ پخته شده : 109 میکروگرم
20. پیازچه
پیازچه حاوی مقادیر بالای ویتامین K می باشد و می توان آن را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سس سالاد و به عنوان سبزی خوردن استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 1/2 فنجان پیازچه : 103 میکروگرم
21. لوبیا سبز
یکی دیگر از سبزیجات غنی از ویتامین K لوبیا سبز است که آن را به صورت پخته شده برای تهیه خورش، پلو و سالاد سبزیجات استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 100 گرم لوبیا سبز پخته شده : 48 میکروگرم
22. نخود فرنگی
نخود فرنگی یا نخود سبز هم از بهترین منابع گیاهی و طبیعی ویتامین K می باشد که از آن برای تهیه انواع غذا، سالاد و سوپ استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 100 گرم نخود فرنگی پخته شده : 26 میکروگرم
حبوبات حاوی ویتامین K
23. لوبیا سویا
لوبیا سویا از حبوبات غنی از ویتامین K می باشد که می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مقدار ویتامین K در 100 گرم سویا پخته شده : 33 میکروگرم
24. ماش
ماش یکی از بهترین حبوبات سرشار از ویتامین K می باشد و آن را به صورت جوانه ماش و ماش پخته شده برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، آش و پلو ماش استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 100 گرم ماش پخته شده : 23 میکروگرم
25. لوبیای قرمز
لوبیا قرمز از حبوبات دارای ویتامین K می باشد و آن را به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا، سوپ، آش و سالاد استفاده می کنند.
مقدار ویتامین K در 100 گرم لوبیا قرمز پخته شده : 23 میکروگرم
آجیل های سرشار از ویتامین K
26. بادام هندی
بادام هندی یکی از بهترین و سالم ترین آجیل ها و مغزیجات سرشار از ویتامین K به شمار می رود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم بادام هندی خام : 34 میکروگرم
27. فندق
فندق از آجیل های غنی از ویتامین K می باشد که می توان از آن به عنوان میان وعده و برای تهیه انواع اسموتی، معجون و دسر استفاده کرد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم فندق خام : 14 میکروگرم
28. دانه کاج
دانه کاج هم مقادیر قابل توجهی ویتامین K دارد و از آن به عنوان آجیل استفاده می شود.
مقدار ویتامین K در 100 گرم دانه کاج : 54 میکروگرم
29. گردو
گردو یکی از بهترین و پرطرفدار ترین انواع مغزیجات است که مقادیر قابل توجهی ویتامین K می باشد.
مقدار ویتامین K در 100 گرم گردو : 2.7 میکروگرم
ویتامین K را کی بخوریم؟
توصیه می شود که ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین K را بعد از وعده ی شام مصرف کنید تا بهتر جذب بدن شوند.
منابع : healthline
🔥 برای مشاهده سریع جدیدترین فال های امروز روی دکمه زیر کلیک فرمایید